2 Ocak 2013

Ayşe İnce Cinayetinde İki Savcı Kusurlu Bulundu

Daha önceki yazılarımda 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un tam anlamıyla uygulanmadığına dair gözlemlerimi dile getirmiş ve görevini yerine getirmeyen uygulayıcılara herhangi bir yaptırımda bulunulmadığından dem vurmuştum. Bugün nihayet güzel bir haber okudum. Daha katedilmesi gereken upuzun bir yol var ama bu çok küçük ama çok önemli adımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
İnce cinayetinde iki savcı kusurlu

İstanbul'da Mehmet İnce, boşanmak isteyen eşi Ayşe İnce'ye maket bıçağıyla saldırmıştı. Şikâyet üzerine mahkeme, Mehmet İnce’yi 6 ay süreyle evden uzaklaştırmıştı. Ayşe İnce, 16 Nisan 2012’de kızının okuluna gitmiş ve burada bir kez daha kocasının bıçaklı saldırısına uğramış, kadın yine savcılığa başvurmuştu. Gözaltına alınan Mehmet İnce savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Ayşe İnce bu kez koruma istemişti. Koruma talebi reddedilince bir hafta evden çıkamamıştı. Kadın, 23 Nisan sabahı kızını 23 Nisan kutlamalarına götürdükten sonra boşanma davası açtığı Mehmet İnce’nin 17 bıçak darbesiyle hayatını kaybetmişti.



Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2 savcı hakkında inceleme başlattı ve Küçükçekmece Adliyesi’ne 2 müfettiş gönderdi. Hazırlanan raporda 2 savcı için, “Görevlerinde kayıtsızlık ve düzensizlik göstermişlerdir” denildi. HSYK savcılarla ilgili karar verecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder