16 Ekim 2012

Böyle Bitmesin



Böyle Bitmesin; bütün kozlarını aile üzerine oynayan, bütün derdini aile üzerinden anlatan bir tür dizisidir. Türkiye’de son 20 yılda hızla artan boşanmalar, bu boşanmaların ilginç içerikleri, toplumun bu artışa direnemeyişi, ülkenin doğusuyla batısı arasında bu artış noktasındaki farkın gittikçe kapanıyor olması  bir şey işaret ediyordu. Şüphesiz, boşanma denen şey, aile mefhumuyla ilgili en büyük kriz noktasıydı. Ve bir şeyi tanımlamanın en temel yollarından birisi onun karşıtıyla aynı çerçevenin içine alınmasıydı.

Böyle bitmesin’ de  üç ana karakter öyküyü üstlenmektedir. Nisa, Nazlı ve Yusuf… Bir polis arabulucusu olan Nisa, olağandışı çözüm yöntemleriyle, aileye ve bireye özgün bakışıyla, emniyet mensubu olmasının getirdiği tatlı hoyratlığıyla ekibin beyni olacak ve projenin bir evlilik danışmanlığı projesinden çok, yaşayan hareket eden, hayatın içinden hikayeler anlatan bir maceraya dönüşmesini sağlayacak. Ama öte taraftan Evlilik Danışmanı Nazlı ve Hukuk Danışmanı Yusuf üzerinden izleyiciyi projenin derinliğine ikna edecek bilimsel verileri paylaşmayı da amaçlıyoruz.

TRT1 kanalında yeni yayınlanmaya başlayan "Böyle Bitmesin" dizisi kendi internet sitesinde bu şekilde tanımlanıyor. Ancak dizinin dikkatli izlendiğinde şiddeti meşrulaştıran bir yapısı olduğu ve evlilik kurumunun sürmesi adına aşırı olumlu bir hava yarattığı dikkat çekiyor. Hatta birçok açıdan bu dizinin aile içi şiddet uygulayıcısı ve mağduru başta olmak üzere seyirciyi olumsuz etkileyebileceğini özellikle belirtmek isterim. Dizinin ilerleyen bölümlerinde mutlaka "bu konularda uzman" bir Psikolog'tan danışmanlık alınması gerektiğini düşünüyorum.

Evlilikte yaşanan sorunların tek çözümü elbette boşanma değildir. Fakat boşanmak da evlenmek gibi bir durumdur. İyi bir boşanma kişiler özellikle de çocuklar için kötü giden bir evlilikten çok daha sağlıklıdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder