11 Mart 2012

Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı

Aile içi şiddet mağdurlarına psikolojik, kurumsal ve hukuki yönden destek vermek ve ihtiyacı olan en uygun hizmete yönlendirmek amacıyla 15 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştur, 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Gelen telefonları eğitimli psikologlar yanıtlamaktadır ve hafta içi 14:00-18:00 saatleri arasında hatta bir de avukat bulunmaktadır.

Amacı şiddet gören aile bireylerine psikolojik, hukuki ve kurumsal yönden bilgilendirmek ve en uygun desteği vermektir. Acil vakalarda kolluk kuvvetleri ve SHÇEK işbirliği ile kişi koruma altına alınıncaya kadar vaka takip edilmektedir.

Ayrıca Acil Yardım Hattı çalışmaları sırasında hizmet veren kurumlarda bilgisizlik, kişisel görüşler ve zaman içinde yaşanan tükenmişlikler nedeniyle yapılan hatalı ya da eksik uygulamaların tespit edilip ilgili birimlerle 3 ayda bir yazılan rapor ile paylaşılması verilen hizmet açısından bir denetim mekanizması oluşmasını sağlamıştır.


Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı, Türkiye’de 7/24 çalışan ilk hattır ve hatta sadece eğitimli Psikologlar görev almaktadır. Hattı arayan mağdurların bilgileri kesinlikle gizli kalmaktadır, polise sadece hayati risk altındaki mağdurların adresi verilmektedir.

http://aileicisiddeteson.com/acil-yardim-hatti-33/
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/8109281.asp
http://modumagoremoda.blogspot.com/2012/03/aile-ici-siddet-acil-yardm-hatt-icin.html
http://www.penti.com/corap/unluler-tasarladi.html?cat=50



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder