6 Eylül 2012

Sahte Gülümseme


Aşağıdaki linkte gerçek gülümseme ile sahte gülümsemeyi birbirinden ne kadar ayırt edebildiğinizi sınayabileceğiniz yaklaşık 10 dakikalık bir test bulunmaktadır.


Lütfen testi yaptıktan sonra okumaya devam edin.

I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I

Gerçek gülümseme ile sahte gülümseme farklı kaslar tarafından oluşturulmaktadır, beyin yüzün farklı bölümlerini kontrol etmektedir. Sahte gülümseme irade ile oluşturulur, beyin kaslara gülümsemesini söyleyerek yanakları kenarlara çeker. Gerçek gülümseme ise irade dışı oluştuğu için otomatiktir. Duygular ile oluşur, beynin farklı bir bölgesinden geçer. Yanakları kenarlara çeken kaslar, gerçek bir gülümseme görünümü yaratmak için ağız ve kaşlar ile birlikte çalışır.

Gerçek bir gülümsemede dudaklar yukarı doğru kıvrılırken gözlerin çevresi de kırışır. Göz kapağı kıvrımları aşağı doğru hareket eder ve kaş sonunda da aşağı doğru bir eğim vardır. Sahte bir gülümsemede dudaklar kıvrılır ancak gözlerin çevresi kırışmaz.

  














Soldaki fotoğraf gerçek gülümsemedir. Dikkat ederseniz sağ taraftakinin sadece ağız kısmında gülümseme varken, soldakinin tüm yüzü gülümsemeye dahildir. Yanaklarla beraber gözaltları da yükselmiştir.



Peki gerçek gülümsemeyi bir de aşağıdaki fotoğraflarda ayırt etmeyi deneyin.









Bu bilgi ile ilsterseniz yukarıdaki testi tekrar deneyebilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder